Dimecres 30.12.2020
Publicat 30 12 2020, 10:37
Grau de perill
2000m
Problema d'allaus
Neu ventada

2000m

Neu recent

 

Més neu recent del previst en una zona àmplia de l'Aran: A conseqüència de la neu recent i el vent, en el transcurs de la jornada el perill d'allaus seques augmentarà progressivament al grau 3 (marcat).
Les noves acumulacions de neu ventada i les menys recents poden desencadenar-se fàcilment al pas d'un sol muntanyenc especialment en orientacions nord-est a fins al sud per l'est per sobre dels 2000 m aproximadament. Precaució sobretot prop de les carenes, en canals i cubetes i també al límit amb la Ribagorça i el Pallars. Les allaus són de mida mitjana.
Amb la neu recent, són d'esperar cada cop més nombroses purgues i allaus de neu seca de mida petita i, localment, mitjana. Aquestes poden ser desencadenades al pas d'un muntanyenc o de manera natural.
Mantell de neu
>
En les darreres hores han caigut de 15 a 20 cm de neu a totes les cotes, localment encara més. En molts indrets la neu recent i la neu ventada descansen a sobre d'una crosta dura. En les properes hores es preveuen de 5 a 15 cm de neu. Als límits sud i est de l’Aran així com a cotes altes els gruixos de neu varien molt per la influència del vent.
Les excursions de muntanya i les activitats forapista requereixen experiència en l'avaluació del perill d'allaus i precaució.
Tendència
Amb la fi de les precipitacions, afebliment progressiu del perill d'allaus.