Dijous 07.01.2021
Publicat 06 01 2021, 17:00
Grau de perill
2400m
Problema d'allaus
Neu ventada

2400m

Neu recent

 

La neu recent i les plaques de vent dels darrers dies han de ser avaluades amb cautela.
Les noves i les menys recents acumulacions de neu ventada es troben sobretot als vessants orientats a est, sud-est i sud i generalment en cotes altes. Les plaques de vent tapades de neu recent del dimarts poden, en alguns casos, desencadenar-se al pas d'un sol muntanyenc sobretot en vessants molt inclinats orientats a nord-est, est i sud-est per sobre dels 2400 m aproximadament. Aquestes són de manera aïllada de mida mitjana.
La neu recent de dimarts en alguns casos pot encara ser desencadenada de manera accidental especialment en vessants obacs molt inclinats en cotes mitges i altes. Aquestes darreres són de mida en general petita.
Mantell de neu
>
Dimarts han caigut fins a 10 cm de neu a totes les cotes. Als límits sud i est de l’Aran els gruixos de neu varien molt per la influència del vent. Amb les baixes temperatures, durant els propers dies el mantell de neu es facetarà, debilitant-se. La part basal del mantell presenta una estratificació favorable.
Les excursions de muntanya i les activitats forapista requereixen experiència en l'avaluació del perill d'allaus i precaució.
Tendència
El perill d'allaus romandrà invariable.