Divendres 08.01.2021
Publicat 07 01 2021, 17:00
Grau de perill
2400m
Problema d'allaus
Neu ventada

2400m

Neu recent

 

La neu recent i les plaques de vent dels darrers dies han de ser avaluades amb cautela.
Les plaques de vent tapades de neu recent del dimarts poden en alguns casos encara desencadenar-se de manera accidental sobretot en vessants molt inclinats orientats a nord-est, est i sud-est en cotes altes i zones d'alta muntanya. Aquestes són de manera aïllada de mida mitjana.
La neu recent de dimarts pot ser desencadenada al pas d’un sol muntanyenc especialment en vessants obacs molt inclinats en cotes mitges i altes. Aquestes darreres són de mida en general petita.
A conseqüència de l'augment de la temperatura diürna i la radiació solar, a partir del matí són possibles allaus de lliscament basal, però majoritàriament petites.
Mantell de neu
>
Dimarts han caigut fins a 10 cm de neu a totes les cotes. Als límits sud i est de l’Aran els gruixos de neu varien molt per la influència del vent. Amb les baixes temperatures, en el transcurs de la jornada el mantell de neu es facetarà, debilitant-se. La part central del mantell presenta una estratificació favorable.
Les excursions de muntanya i les activitats forapista requereixen experiència en l'avaluació del perill d'allaus i precaució.
Tendència
El perill d'allaus seques augmentarà al llarg del dia.