Dilluns 11.01.2021
Publicat 10 01 2021, 17:00
Grau de perill
2200m
Problema d'allaus
Neu ventada

2200m

Neu recent

 

Neu recent i neu ventada són la principal font de perill. Les condicions són perilloses per les excursions amb esquís i raquetes de neu, així com els descens forapistes fora de les pistes controlades.
Les plaques de vent abundants poden desencadenar-se molt fàcilment de manera accidental en orientacions nord-est a fins a l'oest pel sud en cotes mitges i altes. Les allaus en aquests sectors són de vegades de mida mitjana. La neu recent dels darrers dos dies pot ser desencadenada al pas d’un sol muntanyenc en totes les orientacions per sobre del límit del bosc.
Aquestes darreres són sovint de mida petita. Amb la pujada de les temperatures diürnes i la radiació solar, són possibles allaus de neu seca sense cohesió de mida petita i, localment, mitjana a totes les cotes.
Mantell de neu
>
En una zona àmplia en els darrers dos dies han caigut de 20 a 30 cm de neu a totes les cotes. Amb el vent de feble a moderat del nord, en el transcurs de la jornada es formaran noves plaques de vent. En molts indrets la neu recent i la neu ventada descansen a sobre d'un mantell de neu vella de cristalls grossos i angulosos. La part central del mantell presenta una estratificació favorable.
Les excursions de muntanya i les activitats forapista requereixen molta experiència i la màxima prudència.
Tendència
El perill d'allaus seques romandrà invariable.