Dilluns 18.01.2021
Publicat 17 01 2021, 17:23
Grau de perill
2000m
Problema d'allaus
Neu ventada

2000m

Neu humida

 

El problema de neu ventada recent requereix atenció. Possibles purgues de neu humida al llarg del dia.
El diumenge , amb la neu recent i el vent del nord- oest de moderat a fort , s'han format plaques de vent addicionals sobretot als vessants orientats a est i sud. Especialment prop de les carenes, en canals i cubetes. Les plaques de vent poden ser desencadenades al pas d'una persona, però majoritàriament mantenir petites dimensions.

Les plaques de vent més antigues dels darrers dies han quedat en part nevades i, per tant, difícils d’identificar. Aquestes poden, de manera aïllada, implicar la neu vella i atènyer mides mitjanes sobretot als vessants obacs inclinats i poc freqüentats.

A conseqüència de l'augment de la temperatura diürna i la radiació solar, en el transcurs de la jornada són possibles purgues i allaus de neu humida, que de manera aïllada poden arribar ser mitjanes. Això s'aplica als vessants assolellats molt inclinats i en totes les cotes.
Mantell de neu
>
Diumenge han caigut de 5 a 10 cm de neu per sobre dels 2000 m aproximadament, localment encara més. El vent del nord-oest ha transportat la neu recent.

Les acumulacions de neu ventada més recents representen la principal font de perill. Les acumulacions de neu ventada menys recents s'han lligat força bé amb la neu vella sobretot en vessants assolellats. De manera aïllada la neu ventada descansa a sobre d'un mantell feble de neu vella.

A cotes baixes: La pluja ha causat una progressiva humidificació del mantell de neu en totes les orientacions per sota dels 2000 m aproximadament. La superfície del mantell de neu es regelarà per formar una crosta portant i s'estovarà al llarg del dia. Això s'aplica especialment als vessants assolellats inclinats.

L'actual situació d'allaus requereix una elecció atenta de l'itinerari.
Tendència
Afebliment lleuger del perill d'allaus seques i humides.