Dissabte 06.02.2021
Publicat 06 02 2021, 08:00
Grau de perill
2300m
Problema d'allaus
Neu ventada

2300m

Neu humida

2300m

 

Neu ventada recent en cotes altes i zones d'alta muntanya. Allaus de lliscament basal i purgues de neu humida fins al migdia.
En el transcurs de la jornada , amb la neu recent i el vent del sud de moderat a fort , es formaran plaques de vent de vegades inestables especialment als vessants prop de les carenes orientats a nord i est. Aquestes són com a mínim de mida petita i poden ser desencadenades fàcilment per un sol muntanyenc. Fins que no baixin les temperatures, són encara possibles allaus de lliscament basal i purgues de neu humida de mida petita i, localment, mitjana per sota dels 2300 m aproximadament.
Mantell de neu
>
Sobretot als límits sud i est de l’Aran en les properes hores es preveuen 15 cm de neu per sobre dels 2000 m aproximadament, localment encara més. El vent del sud transportarà intensament la neu recent. La part superior del mantell és humida. Amb la pluja barrejada amb neu, fins al migdia el mantell de neu no arribarà a consolidar-se.

En cotes baixes i mitges hi ha menys neu de l'habitual. En cotes altes els gruixos de neu varien molt per la influència del vent. En cotes baixes no hi ha prou neu per la pràctica dels esports d'hivern.
Tendència
A conseqüència de la neu recent i el vent, augment clar del perill d'allaus seques. Amb el refredament, afebliment brusc del perill d'allaus humides.
Grau de perill
2300m
Problema d'allaus
Neu ventada

2300m

Neu humida

2300m

 

Neu ventada recent en cotes altes. Allaus de lliscament basal i purgues de neu humida fins al migdia.
En el transcurs de la jornada , amb la neu recent i el vent del sud de moderat a fort , es formaran plaques de vent de mida petita especialment als vessants prop de les carenes orientats a oest, nord i est. Les noves acumulacions de neu ventada són majoritàriament primes però propenses al desencadenament. Elles es formaran en particular en cotes altes i zones d'alta muntanya.

Fins al migdia, són encara possibles allaus de lliscament basal i purgues de neu humida de mida petita i, localment, mitjana. Això s'aplica a totes les orientacions per sota dels 2300 m aproximadament incloent als vessants obacs. Amb el refredament, l'activitat d'allaus humides naturals disminuirà progressivament.

Les plaques de vent quan fa mal temps gairebé no es detecten. Les excursions de muntanya i les activitats forapista requereixen una elecció prudent de l'itinerari.
Mantell de neu
>
A la meitat nord de l’Aran es preveuen fins a 5 cm de neu per sobre dels 2000 m aproximadament, localment encara més. El vent del sud transportarà intensament la neu recent. La part superior del mantell és humida. Amb les temperatures suaus i la pluja barrejada amb neu, fins al migdia el mantell de neu no arribarà a consolidar-se.

En cotes baixes i mitges hi ha menys neu de l'habitual. En cotes altes els gruixos de neu varien molt per la influència del vent. En cotes baixes no hi ha prou neu per la pràctica dels esports d'hivern.
Tendència
Amb la intensificació de les nevades, augment clar del perill d'allaus seques. Amb el refredament, afebliment brusc del perill d'allaus humides.