Diumenge 07.02.2021
Publicat 06 02 2021, 17:07
Grau de perill
2000m
Problema d'allaus
Neu ventada

2000m

Neu recent

1800m

 

La neu recent i la neu ventada requereixen atenció. Possibles purgues de neu sense cohesió.
La neu recent freda i en particular les plaques de vent majoritàriament petites es dipositaran a sobre d'una superfície desfavorable del mantell de neu vella en totes les orientacions i en cotes mitges i altes. La neu recent i la neu ventada poden en molts indrets ser desencadenades fàcilment.
Aquestes són sovint de mida petita però poden ser desencadenades per un sol muntanyenc.
A conseqüència de la radiació solar, en el transcurs de la jornada són possibles purgues de neu sense cohesió, però majoritàriament petites.
Les excursions de muntanya i les activitats forapista requereixen una elecció atenta de l'itinerari.
Mantell de neu
>
En les darreres hores han caigut en alguns sectors fins a 5 cm de neu per sobre dels 2200 m aproximadament, localment fins a 10 cm. El vent del sud ha transportat la neu recent. La part superior del mantell és humida, amb una superfície formada per neu de feble cohesió. Amb el refredament, a la primera meitat de la nit es formarà una crosta superficial. En una zona àmplia fins al matí es preveuen de 5 a 10 cm de neu per sobre dels 2000 m aproximadament, localment encara més. El vent del nord transportarà la neu recent.

En cotes baixes i mitges hi ha menys neu de l'habitual. En cotes altes els gruixos de neu varien molt per la influència del vent. En cotes baixes no hi ha prou neu per la pràctica dels esports d'hivern.
Tendència
Amb la intensificació de les nevades, augment progressiu del perill d'allaus seques.