Dilluns 15.03.2021
Publicat 14 03 2021, 17:00
Grau de perill
2200m
Problema d'allaus
Neu ventada

2200m

Neu humida

2000m

 

El problema de neu ventada ha de ser avaluat amb atenció.
El diumenge , amb la neu recent i el vent del quadrant nord-oest de moderat a fort , s'han format plaques de vent perilloses als vessants prop de les carenes orientats a est, sud-est i sud. Aquestes poden de manera aïllada ser desencadenades amb una sobrecàrrega feble i assolir mida mitjana.
Amb la pujada de la temperatura i la radiació solar diürna, especialment als vessants assolellats molt inclinats són possibles purgues i allaus de neu humida de mida petita. Aquestes poden ser desencadenades al pas d'una persona.
Mantell de neu
>
Menys neu recent del previst en una zona àmplia de l'Aran: Diumenge han caigut de 2 a 5 cm de neu per sobre dels 2000 m aproximadament. El vent del nord-oest ha transportat intensament la neu recent.
La poca neu recent d'ahir i les plaques de vent majoritàriament petites es troben a sobre d'una crosta en vessants assolellats per sobre dels 2000 m aproximadament. Als vessants obacs i prop de les carenes: La neu ventada descansa en part a sobre d'un mantell de neu vella de cristalls grossos i angulosos.

En cotes baixes en general no hi ha prou neu per la pràctica dels esports d'hivern.
Tendència
Amb les precipitacions, augment progressiu del perill d'allaus seques.