Divendres 19.03.2021
Publicat 19 03 2021, 08:00
Grau de perill
2200m
Problema d'allaus
Neu ventada

2200m

Neu recent

2000m

 

Neu recent i neu ventada en el transcurs de la jornada. En cotes altes, fins al vespre s'assolirà possiblement el grau de perill 3 (marcat).
A conseqüència de la neu recent i el vent, en el transcurs de la jornada són probables cada cop més nombroses purgues i allaus de neu seca, que en alguns indrets poden arribar ser mitjanes. Aquestes poden progressivament ser desencadenades fàcilment o de manera natural. Els indrets perillosos es troben sobretot en vessants protegits del vent obacs a cotes mitges i altes i també als vessants amb acumulacions de neu ventada per sobre dels 2200 m aproximadament.
Els indrets perillosos són difícils de reconèixer pel mal temps. Les excursions de muntanya i les activitats forapista requereixen experiència i prudència.
Mantell de neu
>
Fins al dissabte es preveuen de 15 a 20 cm de neu per sobre dels 2000 m aproximadament, localment fins a 25 cm. El vent del nord transportarà la neu recent. La neu recent freda i les plaques de vent formades durant la nevada es dipositaran a sobre d'un mantell vell bastant favorable en totes les orientacions.

En cotes mitges i altes els gruixos de neu varien molt per la influència del vent. En cotes baixes en general no hi ha prou neu per la pràctica dels esports d'hivern.
Tendència
Amb l'atenuació de la nevada, afebliment lleuger del perill d'allaus seques. El dissabte , amb el vent del nord-est de moderat a fort , es formaran plaques de vent addicionals.