Dijous 25.03.2021
Publicat 24 03 2021, 17:00
Grau de perill
2100m
Problema d'allaus
Capa feble persistent

2100m

Neu humida

 

Capes febles persistents a les zones obagues i protegides del vent. Allaus de lliscament basal i purgues de neu humida en el transcurs de la jornada.
Les plaques de vent del cap de setmana descansen a sobre de capes desfavorables sobretot en vessants obacs protegits del vent per sobre dels 2100 m aproximadament. Aquestes poden encara ser desencadenades fins i tot al pas d'un sol muntanyenc. Les allaus en aquests indrets són sovint de mida mitjana.
Als vessants molt inclinats assolellats per sobre dels 2000 m aproximadament: A les zones de sortida que encara no han purgat, a partir de migdia són possibles allaus de lliscament basal i purgues de neu humida, però majoritàriament petites.

Les capes febles presents a la neu vella requereixen cautela
Mantell de neu
>
Les plaques de vent del cap de setmana s'han lligat força bé amb la neu vella en vessants assolellats. Aquestes darreres descansen a sobre de capes febles en vessants obacs protegits del vent per sobre dels 2100 m aproximadament. Les observacions sobre el terreny i els tests d'estabilitat indiquen l'estructura desfavorable del mantell de neu.

En cotes mitges i altes els gruixos de neu varien molt per la influència del vent. En cotes baixes en general no hi ha prou neu per la pràctica dels esports d'hivern.
Tendència
El perill d'allaus seques i humides romandrà invariable.