Divendres 02.04.2021
Publicat 01 04 2021, 17:00
Grau de perill
2000m
Problema d'allaus
Neu humida

2000m

Capa feble persistent

2400m

 

Ja al matí seran possibles allaus de placa humida i allaus de fusió i de lliscament basal.
A conseqüència de l'augment de la temperatura diürna i la radiació solar, a partir del matí el perill d'allaus de neu molt humida i de lliscament basal augmentarà progressivament. Això s'aplica als vessants assolellats molt inclinats en cotes mitges i altes, i també als vessants obacs molt inclinats per sota dels 2000 m aproximadament. Les allaus en aquests indrets són de mida en general petita. A més, als vessants orientats a nord i nord-est, són possibles de manera aïllada allaus de placa humida de mida petita. Aquestes poden en alguns indrets ser desencadenades de manera aïllada fins i tot amb una sobrecàrrega feble.
Les plaques de vent antigues de les últimes setmanes poden desencadenar-se de manera aïllada i en general només per sobrecàrregues fortes en vessants obacs molt inclinats per sobre dels 2400 m aproximadament. Aquestes són de mida en general petita.

La dura superfície del mantell de neu és perillosa per relliscades als vessants inclinats.
Mantell de neu
>
Les condicions de temps primaveral han causat una progressiva humidificació del mantell de neu en totes les orientacions. El refredament nocturn serà en alguns casos molt limitat.
Als vessants assolellats: La superfície del mantell de neu s'estovarà ràpidament.
Als vessants obacs per sobre dels 2400 m aproximadament: La superfície del mantell de neu no s'estovarà. Els tests d’estabilitat i les observacions sobre el terreny mostren l'estructura desfavorable del mantell de neu als vessants inclinats i poc freqüentats.

A tots els sectors en cotes mitges i altes hi ha menys neu de l'habitual. En cotes baixes en general no hi ha prou neu per la pràctica dels esports d'hivern.
Tendència
El perill d'allaus humides i molt humides disminuirà progressivament.