Diumenge 11.04.2021
Publicat 10 04 2021, 17:10
Grau de perill
2600m
Problema d'allaus
Neu humida

2600m

Neu recent

2000m

 

Fins a migdia seran encara possibles purgues i allaus de neu humida. A partir de migdia seran possibles purgues i allaus de neu seca.
Fins al migdia la pluja barrejada amb neu causarà en alguns indrets una clara humidificació del mantell de neu en totes les orientacions per sota dels 2600 m aproximadament. Amb la penetració de la humitat, en qualsevol moment són possibles purgues i allaus de neu humida, però majoritàriament petites.

Amb la nevada, a partir del migdia el nombre i l'extensió dels indrets perillosos augmentarà. La neu recent freda així com les plaques de vent petites esdevindran progressivament més inestables en totes les orientacions per sobre dels 2000 m aproximadament.
Mantell de neu
>
En totes les orientacions i: Primera hora del matí: El mantell de neu és majoritàriament estable, amb una crosta tot just portant en superfície. Als vessants inclinats i per sota dels 2600 m aproximadament el mantell de neu s'estovarà més ràpidament que el dia abans.

Als vessants inclinats i poc freqüentats obacs a cotes altes i a zones d’alta muntanya: El mantell de neu roman feble sobretot a les zones de mantell prim.

Localment fins a la matinada es preveuen fins a 2 cm de neu per sobre dels 2200 m aproximadament. El vent del sud transportarà poca neu només. Sobretot a la meitat nord de l’Aran a partir del migdia es preveuen de 10 a 15 cm de neu, localment encara més.

A tots els sectors en cotes mitges i altes hi ha menys neu de l'habitual. En cotes baixes no hi ha prou neu per la pràctica dels esports d'hivern.
Tendència
Amb la nevada, augment clar del perill d'allaus seques.