Dimarts 22.03.2022
Publicat 22 03 2022, 08:00
Grau de perill
2300m
Problema d'allaus
Neu ventada

2300m

 

Neu ventada prop del límit amb la Ribagorça i el Pallars.
Amb el vent del quadrant sud-est de moderat a fort , s'han format plaques de vent majoritàriament de mida petita prop de les carenes, en canals i cubetes. Aquestes poden desencadenar-se fàcilment. Per sobre dels 2300 m aproximadament i a les valls que limiten amb la Ribagorçana i la Pallaresa, els indrets perillosos són més freqüents i el perill és més gran.
Amb l'augment de la temperatura diürna i la radiació solar, són possibles purgues de neu humida de mida petita a totes les cotes. A més, són possibles algunes allaus de lliscament basal.
Mantell de neu
>
La neu recent dels darrers dies descansa a sobre d'una crosta en totes les orientacions. Aquesta neu és feble sobretot en vessants obacs protegits del vent i en cotes altes.
A cotes baixes i mitges: El mantell de neu vell és humit de manera generalitzada. La superfície del mantell de neu es regelarà molt poc i s'estovarà ja durant el matí.

Per sobre dels 2000 m aproximadament són presents de 100 a 200 cm de neu. En cotes altes i a l'alta muntanya els gruixos de neu varien molt per la influència del vent.
Tendència
El perill d'allaus romandrà invariable.