Dilluns 04.12.2023
Publicat 04 12 2023, 08:00
Grau de perill
2000m
Problema d'allaus
Plaques de vent

2000m

 

Neu ventada recent en el transcurs de la jornada.
La neu recent freda i les plaques de vent en general petites formades durant la nevada poden, en alguns casos encara , ser desencadenades de manera accidental especialment en vessants obacs molt inclinats i generalment en cotes mitges i altes. El dilluns caurà una mica de neu. El vent del sud transportarà la neu recent. Les noves acumulacions de neu ventada es formaran als vessants propers a les carenes orientats a nord i est. Aquestes són de mida en general petita però sovint fàcils de desencadenar. En particular als extrems sud i oest de l’Aran les allaus són més grans i més freqüents.

Les noves i les menys recents acumulacions de neu ventada quedaran en alguns casos cobertes de neu i, per tant, seran difícils d’identificar. Les petites allaus poden arrossegar i fer caure una persona. Actualment, el servei de predicció d’allaus té informació limitada del mantell de neu. Per tant, s'ha d'avaluar detingudament el perill d'allaus local.
Mantell de neu
>
Amb el fort refredament, durant el cap de setmana el mantell de neu s'ha consolidat. En els darrers dies han caigut 15 cm de neu per sobre dels 2000 m aproximadament, localment més. Les acumulacions de neu ventada menys recents romanen en part inestables. Les noves acumulacions de neu ventada no es lligaran bé amb la neu vella sobretot en vessants protegits del vent orientats a nord i est. Aquestes esdevindran cada cop més inestables.

Per sobre dels 2000 m aproximadament són presents de 20 a 30 cm de neu, localment més. Els gruixos de neu varien molt en cotes mitges i altes per la influència del vent. En cotes baixes no hi ha prou neu per la pràctica dels esports d'hivern.
Tendència
Dimarts: Amb la neu recent i el vent del nord- oest de moderat a fort , es formaran plaques de vent addicionals.