Dimarts 05.03.2024
Publicat 05 03 2024, 08:00
Grau de perill
2000m
Problema d'allaus
Plaques de vent

2000m

Capa feble persistent

1800m

 

Neu ventada en cotes mitges i altes. Allaus de llicament basal als vessants assolellats.
Les plaques de vent a vegades gruixudes del cap de setmana han de ser avaluades amb cautela especialment en vessants obacs inclinats i en cotes mitges i altes. Les acumulacions de neu ventada poden desencadenar-se fàcilment sobretot als seus marges.
Les capes febles a la neu vella poden ser desencadenades de manera aïllada. Els indrets perillosos es troben especialment en vessants orientats a est, nord i nord-oest per sobre dels 1800 m aproximadament. Les allaus aquí són de vegades de mida mitjana.

A més en el transcurs de la jornada, als vessants orientats a est, sud i oest, són possibles de manera molt aïllada allaus de lliscament basal i purgues de mida petita i, localment, mitjana.
Les excursions de muntanya i les activitats forapista requereixen una elecció acurada de l'itinerari.
Mantell de neu
>
En els darrers vuit dies han caigut de 100 a 120 cm de neu per sobre dels 1800 m aproximadament, localment més. El vent fort ha transportat la neu recent i, en part, també la neu vella. A la part central del mantell de neu hi ha capes febles de cristalls facetats als vessants orientats a nord-oest, nord i est. Les observacions sobre el terreny i els desencadenaments d'allaus mostren l'estructura desfavorable del mantell de neu.
Per sobre dels 2000 m aproximadament són presents de 90 a 120 cm de neu, localment més.
Tendència
Dimecres: A conseqüència de l'augment de la temperatura diürna i la radiació solar, augment del perill d'allaus de neu humida.