Dimecres 06.03.2024
Publicat 05 03 2024, 17:00
Grau de perill
2000m
Problema d'allaus
Capa feble persistent

2000m

Neu humida

2400m

 

Les capes febles a la neu vella requereixen cautela i prudència. Allaus molt humides i de lliscament basal a partir del matí.
La neu recent i les plaques de vent del cap de setmana descansen a sobre de capes toves especialment en vessants obacs inclinats per sobre dels 2000 m aproximadament. Les allaus aquí són de vegades de mida mitjana i poden ser desencadenades fàcilment per un sol muntanyenc. Aquestes són en alguns casos gruixudes i poden desencadenar-se fàcilment als seus marges.

A més a partir del migdia, als vessants orientats a est, sud i oest, són d'esperar algunes allaus molt humides i de lliscament basal de mida petita i, localment, mitjana.

Les excursions de muntanya i les activitats forapista requereixen una elecció acurada de l'itinerari.
Mantell de neu
>
Als vessants obacs, a cotes mitges i altes: A la part central del mantell de neu hi ha capes febles de cristalls facetats especialment als vessants orientats a nord-oest, nord i est. Les observacions sobre el terreny i els desencadenaments d'allaus mostren l'estructura desfavorable del mantell de neu.
Als vessants assolellats: La superfície del mantell de neu s'estovarà ja durant el matí. Per sobre dels 2000 m aproximadament són presents de 90 a 120 cm de neu, localment més.
Tendència
Dijous: A conseqüència de l’augment de la temperatura diürna, provisional augment del perill d'allaus de lliscament basal i purgues de neu humida.