Dissabte 30.03.2024
Publicat 30 03 2024, 07:51
Grau de perill
2400m
Problema d'allaus
Plaques de vent

2400m

Neu recent

1800m

 

Atenció a la neu recent i la neu ventada.
Les noves acumulacions de neu ventada i les menys recents poden desencadenar-se fàcilment de manera accidental o, aïlladament, de manera natural sobretot en vessants obacs i en cotes altes i a l'alta muntanya. Les allaus són de vegades de mida mitjana. Els indrets perillosos es troben especialment prop de les carenes per sobre dels 2400 m aproximadament i també en cubetes, canals i darrere de canvis sobtats de pendent. Aquests indrets són coberts amb neu recent i per tant difícils de reconèixer.
Amb la nevada, la probabilitat de desencadenament d'allaus seques augmentarà lleugerament en totes les orientacions per sobre dels 1800 m aproximadament. Les allaus en aquests sectors són de vegades de mida mitjana i sovint fàcils de desencadenar.
Les excursions de muntanya i les activitats forapista requereixen una elecció acurada de l'itinerari.
Mantell de neu
>
Durant la nit han caigut de 20 a 40 cm de neu, localment més. El vent del sud ha transportat la neu recent i la neu vella.
La neu recent i les plaques de vent s’han lligat bé amb la neu vella en totes les orientacions. Per sobre dels 1800 m aproximadament són presents de 60 a 100 cm de neu, localment més. En cotes altes i a l'alta muntanya els gruixos de neu varien molt per la influència del vent.
Tendència
Diumenge: A conseqüència de la neu recent i el vent, lleuger augment del perill d'allaus de neu seca.
Grau de perill
2400m
Problema d'allaus
Plaques de vent

2400m

Neu recent

1800m

 

Atenció a la neu recent i la neu ventada.
Les plaques de vent poden desencadenar-se al pas d'un sol muntanyenc sobretot en vessants obacs inclinats. Les allaus són de mida en general petita. Els indrets perillosos es troben especialment prop de les carenes per sobre dels 2400 m aproximadament. Aquests són parcialment coberts de neu recent i per tant difícils de reconèixer.
Amb la neu recent, en el transcurs de la jornada són probables allaus de neu seca i humida, fins i tot de mida mitjana. Aquestes poden ser desencadenades al pas d'una persona o de manera natural.
És important una elecció prudent de l'itinerari.
Mantell de neu
>
Durant la nit han caigut de 10 a 20 cm de neu per sobre dels 1800 m aproximadament, localment més. El vent del sud ha transportat la neu recent i la neu vella.
La neu recent i les plaques de vent s’han lligat bé amb la neu vella en totes les orientacions. Per sobre dels 2000 m aproximadament són presents de 40 a 80 cm de neu, localment més. Als vessants assolellats així com a cotes baixes no hi ha prou neu per la pràctica dels esports d'hivern.
Tendència
Diumenge: Amb la nevada, lleuger augment del perill d'allaus de neu seca.