Dissabte 06.04.2024
Publicat 05 04 2024, 17:00
Grau de perill
1800m
Problema d'allaus
Neu humida

1800m

 

El problema de neu humida ha d'avaluar-se de manera crítica.
A partir del matí la situació d'allaus és perillosa en molts indrets. Amb la penetració de la humitat, són probables allaus de neu humida i molt humida, fins i tot de mida mitjana. Les allaus poden ser desencadenades al pas d'una persona o de manera natural. En particular al límit amb Benasc i al límit amb la Ribagorça i el Pallars, els indrets perillosos són més freqüents i el perill és més gran. A més hi ha un perill latent d'allaus de lliscament basal.

L'actual situació d'allaus requereix una elecció prudent de l'itinerari. Les excursions de muntanya han de començar i acabar molt d'hora.
Mantell de neu
>
Les condicions d'allaus romanen primaverals. El refredament nocturn serà molt limitat. En el transcurs de la jornada el sol i la calor causaran una ràpida humidificació del mantell de neu en totes les orientacions també en altitud. El vent amb ratxes molt fortes transportarà poca neu només.
Per sobre dels 2000 m aproximadament són presents de 30 a 100 cm de neu, localment més. En cotes altes i a l'alta muntanya els gruixos de neu varien molt per la influència del vent.
Tendència
Fins que no baixin les temperatures, escàs afebliment del perill d'allaus de neu humida i de neu molt humida.