Divendres 11.12.2020
Publicat 11 12 2020, 08:00
Grau de perill
2100m
Problema d'allaus
Neu ventada

2100m

Neu humida

2100m

 

Neu recent i neu ventada en cotes mitges i altes. Per sota dels 2000 m aproximadament són probables allaus de lliscament basal i purgues de neu humida.
Amb la pujada de la cota de neu, fins al migdia són probables nombroses allaus de neu molt humida i de lliscament basal, que de manera aïllada poden arribar ser mitjanes. Els indrets perillosos es troben especialment en terreny dret i escarpat i també als vessants herbosos molt inclinats per sota dels 2100 m aproximadament.
Sobretot prop de les carenes, en canals i cubetes, en el transcurs de la jornada les plaques de vent augmentaran de mida addicionalment. Els indrets perillosos es troben sobretot prop de carenes, en canals i cubetes per sobre dels 2000 m aproximadament. Les noves acumulacions de neu ventada i les menys recents són en alguns casos propenses al desencadenament. De manera aïllada les allaus poden implicar les diverses capes de neu ventada i assolir mida mitjana.
Mantell de neu
>
Des del divendres han caigut de 60 a 80 cm de neu per sobre dels 1800 m aproximadament, localment encara més. Prop de les carenes de totes les orientacions així com a cotes altes i zones alpines els gruixos de neu varien molt per la influència del vent. La neu recent descansa a sobre de capes toves en vessants obacs en cotes altes. Durant la nit la pluja ha causat una ràpida humidificació del mantell de neu en totes les orientacions per sota dels 2200 m aproximadament.
Les excursions de muntanya requereixen experiència en l'avaluació del perill d'allaus i cautela.
Tendència
A conseqüència de la neu recent i el vent fort, augment lleuger del perill d'allaus.