Divendres 25.12.2020
Publicat 24 12 2020, 17:00
Grau de perill
2000m
Problema d'allaus
Neu ventada

2000m

Neu recent

 

Atenció a la neu recent i la neu ventada.
A conseqüència de la neu recent i el vent fort, en el transcurs de la jornada són possibles purgues i allaus de neu seca, que en alguns indrets poden arribar ser mitjanes. Les noves acumulacions de neu ventada es formaran sobretot prop de les carenes, en canals i cubetes. Les plaques de vent poden ser desencadenades fàcilment i assolir mida mitjana.
Mantell de neu
>
Es preveuen en una zona àmplia 15 cm de neu per sobre dels 2000 m aproximadament, localment encara més. La neu recent de Nadal es dipositarà a sobre d'una crosta en totes les orientacions i en totes les cotes. El vent del nord transportarà intensament la neu recent. El mantell de neu esdevindrà inestable en particular als vessants amb acumulacions de neu ventada. Les excursions de muntanya i les activitats forapista requereixen una elecció prudent de l'itinerari.
Tendència
Amb el vent del nord-est de forta intensitat, el nombre i l'extensió dels indrets perillosos augmentarà. Amb la pujada de temperatures, la radiació solar i el vent fort del nord-est, el dia de Sant Esteve es produirà una situació d'allaus delicada.