Dijous 31.12.2020
Publicat 30 12 2020, 17:00
Grau de perill
2300m
Problema d'allaus
Neu ventada

2300m

Neu recent

 

Neu recent i neu ventada: Per sobre del límit del bosc les condicions pels esports d'hivern fora de les pistes controlades són delicades.
Les acumulacions de neu ventada poden desencadenar-se fàcilment al pas d'un sol muntanyenc especialment en orientacions nord-est a fins al sud per l'est i generalment per sobre del límit del bosc. Les allaus en aquests indrets són de manera aïllada de mida mitjana. Precaució sobretot prop de les carenes, en canals i cubetes i també al límit amb la Ribagorça i el Pallars.
La neu recent pot, de manera aïllada, ser desencadenada al pas d’un sol muntanyenc en totes les orientacions. Els indrets perillosos augmentaran amb l'altitud. Aquests es troben en terreny extremadament inclinat. Les allaus són de mida en general petita.
Mantell de neu
>
En les darreres hores han caigut de 20 a 25 cm de neu a totes les cotes, localment encara més. En molts indrets la neu recent i la neu ventada descansen a sobre d'una crosta dura. Als límits sud i est de l’Aran així com a cotes altes els gruixos de neu varien molt per la influència del vent.
Les excursions de muntanya i les activitats forapista requereixen experiència en l'avaluació del perill d'allaus i precaució.
Tendència
Amb l'atenuació de les precipitacions, afebliment progressiu del perill d'allaus.