Dijous 28.01.2021
Publicat 28 01 2021, 07:52
Grau de perill

Problema d'allaus
Neu humida

Neu ventada

2300m

 

Atenció a la neu ventada i la neu humida. En cotes altes la situació d'allaus és encara delicada.
Les noves acumulacions de neu ventada i les menys recents es troben sobretot prop de les carenes en totes les orientacions i en altitud. Aquestes poden en molts indrets ser desencadenades al pas d'un muntanyenc i assolir mida mitjana.
Amb la pujada de les temperatures diürnes i la radiació solar, són probables allaus naturals de neu humida de mida petita i, localment, mitjana.
També és possible alguna allau de lliscament basal.
Mantell de neu
>
Ha caigut pluja fins als 2300 m. La superfície del mantell de neu s'ha regelat i ha format una crosta portant i s'estovarà al llarg del dia. En el transcurs de la jornada el sol i la calor causaran una progressiva humidificació del mantell de neu per sota dels 2200 m aproximadament.
El vent ha estat, prop de les carenes, de moderat a fort. En alguns indrets diverses capes de neu ventada descansen a sobre d'un mantell de neu vella de cristalls grossos i angulosos. Això s'aplica especialment en cotes altes i zones d'alta muntanya.
Les excursions de muntanya i les activitats forapista requereixen molta experiència en l'avaluació del perill d'allaus i una certa cautela.
Tendència
El perill d'allaus seques i humides disminuirà progressivament.