Dilluns 01.02.2021
Publicat 01 02 2021, 08:00
Grau de perill
2000m
Problema d'allaus
Neu recent

2000m

Neu humida

2200m

 

La neu recent i la neu ventada han de ser avaluades de manera crítica.
La neu recent i les plaques de vent poden desencadenar-se fàcilment de manera natural o accidental en totes les orientacions per sobre dels 2000 m aproximadament. A més són d'esperar allaus de neu humida i molt humida.
A conseqüència de la neu recent i el vent fort, en el transcurs de la jornada són probables allaus naturals de neu seca, sobretot de mida mitjana. Aquestes poden en molts indrets ser desencadenades amb una sobrecàrrega feble. Sobretot als cims i les carenes de la divisòria amb la Ribagorçana i la Pallaresa es formaran plaques de vent de vegades de mida gran. El nombre i la dimensió dels indrets perillosos augmentaran en el transcurs de la jornada.
Mantell de neu
>
Des del dissabte han caigut en una zona àmplia 40 cm de neu per sobre dels 2000 m aproximadament, localment encara més. Fins al vespre es preveuen de 10 a 15 cm de neu per sobre dels 1500 m aproximadament, localment encara més. El vent serà, prop de les carenes, fort en particular als límits sud i est de l’Aran.
En molts indrets la neu recent i la neu ventada descansen a sobre d'una crosta dura. La capa de neu recent presenta una estratificació desfavorable.
Les condicions són molt perilloses per les excursions de muntanya fora de les pistes controlades. L'actual situació d'allaus requereix la màxima prudència.
Tendència
Amb la fi de les precipitacions, afebliment progressiu del perill d'allaus.