Dimecres 03.02.2021
Publicat 02 02 2021, 17:00
Grau de perill
2300m
Problema d'allaus
Neu ventada

2300m

Neu humida

 

Problema de neu ventada a l'alta muntanya. En el transcurs de la jornada són d'esperar allaus de lliscament basal i purgues de neu humida.
Les plaques de vent dels darrers dies poden en alguns casos encara desencadenar-se de manera accidental en vessants prop de les carenes orientats a est i sud per sobre dels 2300 m aproximadament. Aquestes són de vegades de mida mitjana i majoritàriament encara poden ser desencadenades per fortes sobrecàrregues. A partir de la matinada , amb el vent del sud de moderat a fort , es formaran plaques de vent majoritàriament primes als vessants prop de les carenes orientats a nord i est. Les noves acumulacions de neu ventada són en molts casos petites però propenses al desencadenament. Aquestes darreres es formaran sobretot en altitud.

Amb la pujada de les temperatures diürnes i la radiació solar, són possibles allaus de lliscament basal i purgues de neu humida de mida petita a mitjana. Això s'aplica principalment als vessants assolellats inclinats per sobre dels 1500 m aproximadament incloent als vessants herbosos.

Les excursions de muntanya i les activitats forapista requereixen una elecció atenta de l'itinerari.
Mantell de neu
>
El dilluns va caure pluja fins als 2300 m en una zona àmplia. Amb el refredament i la baixa humitat de l'aire, durant la nit es formarà una crosta superficial. La superfície del mantell de neu s'estovarà ja durant el matí. Això s'aplica principalment als vessants assolellats inclinats. El fogony transportarà poca neu només. En cotes baixes i mitges hi ha menys neu de l'habitual. En cotes altes els gruixos de neu varien molt per la influència del vent.
Tendència
El perill d'allaus seques i humides disminuirà progressivament.