Divendres 12.02.2021
Publicat 11 02 2021, 17:00
Grau de perill
2000m
Problema d'allaus
Neu ventada

2000m

Neu humida

2000m

 

Neu humida i lliscaments a cotes baixes. Neu ventada en cotes mitges i altes.
Les acumulacions de neu ventada menys recents se situen als vessants propers a les carenes orientats a nord i est. Elles són majoritàriament petites i poden desencadenar-se només de manera aïllada. A partir del migdia , amb la neu recent i el vent del nord- oest en intensificació , es formaran plaques de vent majoritàriament de mida petita especialment als vessants prop de les carenes orientats a nord-est, est i sud. Aquestes poden ser desencadenades al pas d'un muntanyenc.

A més en el transcurs de la jornada, en cotes baixes, són d'esperar algunes allaus molt humides i de lliscament basal de mida petita.

L'actual situació d'allaus requereix experiència en l'avaluació del perill d'allaus i una certa cautela.
Mantell de neu
>
El dijous ha estat calorós en una zona àmplia. Fins al dissabte es preveuen de 10 a 15 cm de neu per sobre dels 1800 m aproximadament, localment encara més. El vent serà provisionalment de moderat a fort sobretot als cims i les carenes de la divisòria amb la Ribagorçana i la Pallaresa.
La neu recent i les plaques de vent dels darrers quatre dies són, de manera aïllada, encara inestables per sobre dels 2000 m aproximadament.
El refredament nocturn serà molt limitat. La superfície del mantell de neu es regelarà molt poc i s'estovarà ràpidament. A partir de migdia la pluja barrejada amb neu causarà una clara humidificació del mantell de neu en totes les orientacions per sota dels 2000 m aproximadament.
Tendència
Després del final de la precipitació , l'activitat d'allaus disminuirà progressivament.