Dijous 25.02.2021
Publicat 24 02 2021, 17:00
Grau de perill
2300m
Problema d'allaus
Neu ventada

2300m

Neu humida

2000m

 

Problema de neu ventada a cotes altes. Allaus de lliscament basal i purgues de neu humida en el transcurs de la jornada.
La neu recent humida i en particular les plaques de vent formades durant la nevada poden, en alguns casos encara , ser desencadenades de manera accidental sobretot en vessants obacs molt inclinats per sobre dels 2300 m aproximadament. Les acumulacions de neu ventada són majoritàriament gruixudes però poden desencadenar-se de manera aïllada sobretot als seus marges. Les allaus en aquests indrets són de manera aïllada de mida perillosament gran. Als límits sud i est de l’Aran i en altitud la situació d'allaus és més perillosa.

A conseqüència de l'augment de la temperatura diürna i la radiació solar, en el transcurs de la jornada són possibles noves allaus de lliscament basal i purgues de neu humida, fins i tot de mida mitjana.

Les excursions de muntanya i les activitats forapista requereixen una elecció atenta de l'itinerari.
Mantell de neu
>
El mantell de neu és majoritàriament estable. A cotes altes a les zones obagues i a sotavent: En alguns indrets la neu recent i la neu ventada descansen a sobre d'un mantell feble de neu vella. El lligam intern entre les plaques de vent i amb la neu vella és localment encara desfavorable.

A cotes mitges i als vessants assolellats: La superfície del mantell de neu es regelarà per formar una crosta portant i s'estovarà al llarg del dia.
En cotes baixes en general no hi ha prou neu per la pràctica dels esports d'hivern.
Fins al divendres el temps serà molt suau.
Tendència
Als vessants obacs, afebliment progressiu del perill d'allaus seques. Fins que no baixin les temperatures, afebliment escàs del perill d'allaus humides.