Dijous 04.03.2021
Publicat 03 03 2021, 17:00
Grau de perill

Problema d'allaus
Neu humida

Neu ventada

2400m

 

A partir de migdia seran possibles purgues de neu humida i allaus de lliscament basal. Neu ventada als sectors del sud exposats al fogony. Capes febles persistents als vessants obacs poc freqüentats i amb poc gruix de neu.
A partir del migdia, són possibles allaus de lliscament basal i purgues de neu humida de mida petita. Aquests indrets perillosos es troben sobretot als vessants inclinats sud-est a oest pel sud a totes les cotes.

Als vessants obacs poc freqüentats i amb poc gruix de neu, les capes febles presents a la neu vella poden ser desencadenades de manera aïllada i especialment amb sobrecàrregues fortes. Són especialment desfavorables els indrets amb poc gruix de neu, on les capes dures descansen sobre un mantell de neu vella feblement consolidat. Les allaus en aquests indrets són de manera molt aïllada de mida gran.

Als cims i les carenes de la divisòria amb l’Ésera i la Rigoraçana: Les plaques de vent de mida petita del diumenge són, de manera aïllada, encara inestables en vessants obacs molt inclinats per sobre dels 2300 m aproximadament.

Atenció al perill de ser arrossegats per una allau sobre penya-segats.
Mantell de neu
>
El mantell de neu és estable en la majoria de casos.

Als vessants prop de les carenes obacs: Cap a la superfície, la neu s'ha facetat.

Als vessants assolellats: La superfície del mantell de neu es regelarà per formar una crosta portant i s'estovarà al llarg del dia.

En cotes baixes en general no hi ha prou neu per la pràctica dels esports d'hivern.
Tendència
A conseqüència de la humitat de l'aire, augment provisional del perill d'allaus humides i molt humides.