Divendres 26.03.2021
Publicat 25 03 2021, 17:00
Grau de perill
2100m
Problema d'allaus
Capa feble persistent

2100m

Neu humida

 

Capes febles persistents als vessants obacs protegits del vent. Allaus de placa humida en el transcurs de la jornada.
Les plaques de vent del cap de setmana descansen a sobre de capes desfavorables en vessants obacs protegits del vent per sobre dels 2300 m aproximadament. Aquestes poden encara ser desencadenades fins i tot al pas d'un sol muntanyenc. Les allaus en aquests indrets són sovint de mida mitjana.
Amb la penetració de la humitat són possibles allaus de placa humida de mida mitjana. Això s'aplica als vessants assolellats en totes les cotes, i també als vessants obacs molt inclinats per sota dels 2300 m aproximadament. A més en el transcurs de la jornada són d'esperar algunes allaus de lliscament basal i purgues de neu humida de mida petita i, localment, mitjana.

Les excursions de muntanya requereixen una elecció prudent de l'itinerari.
Mantell de neu
>
Les acumulacions de neu ventada velles descansen a sobre de capes febles en vessants obacs protegits del vent per sobre dels 2300 m aproximadament. Les observacions sobre el terreny i els tests d'estabilitat indiquen l'estructura desfavorable del mantell de neu en aquests sectors.
En el transcurs de la jornada l'elevada humitat de l'aire causarà una progressiva humidificació del mantell de neu als vessants orientats a est, sud i oest en totes les cotes.
En cotes mitges i altes els gruixos de neu varien molt per la influència del vent. En cotes baixes en general no hi ha prou neu per la pràctica dels esports d'hivern.
Tendència
El perill d'allaus seques i humides romandrà invariable.