Dilluns 05.04.2021
Publicat 04 04 2021, 17:00
Grau de perill
2400m
Problema d'allaus
Capa feble persistent

2400m

Neu humida

2000m

 

Problema de capes febles persistents a cotes altes. Durant la tarda seran encara possibles purgues i allaus de neu humida.
Les plaques de vent antigues de les últimes setmanes poden desencadenar-se de manera aïllada i en general només per sobrecàrregues fortes en vessants obacs molt inclinats per sobre dels 2400 m aproximadament.
A conseqüència de l'augment de la temperatura diürna i la radiació solar, a partir del migdia el perill d'allaus humides augmentarà. Això s'aplica als vessants assolellats molt inclinats en cotes mitges i altes, i també als vessants obacs molt inclinats per sota dels 2000 m aproximadament. Les allaus humides són només de mida petita.
Mantell de neu
>
El refredament nocturn serà en molts sectors bo.
Als vessants assolellats: La superfície del mantell de neu es regelarà per formar una crosta portant i s'estovarà més tard que el dia abans.
Als vessants obacs per sobre dels 2500 m aproximadament: Els tests d’estabilitat i les capes febles presents a la neu vella mostren l'estructura feble del mantell de neu.

A tots els sectors en cotes mitges i altes hi ha menys neu de l'habitual. En cotes baixes en general no hi ha prou neu per la pràctica dels esports d'hivern.
Tendència
El perill d'allaus humides disminuirà ràpidament.