Dimarts 06.04.2021
Publicat 05 04 2021, 17:00
Grau de perill
2400m
Problema d'allaus
Capa feble persistent

2400m

 

Problema de capes febles persistents a l'alta muntanya.
Encara als vessants obacs inclinats i poc freqüentats, les capes febles presents a la part superficial del mantell de neu poden ser desencadenades de manera aïllada. Això s'aplica en zones de transició de mantell prim a profund, com per exemple a l'entrada de canals i cubetes en cotes altes i zones d'alta muntanya. Aquestes poden encara ser desencadenades de manera aïllada fins i tot amb una sobrecàrrega feble, però majoritàriament mantenir petites dimensions.
Mantell de neu
>
En totes les orientacions per sobre dels 2000 m aproximadament: La part superior del mantell presenta una estratificació favorable, amb una crosta de regel gruixuda portant en superfície. Als vessants inclinats i poc freqüentats obacs a cotes altes i a zones d’alta muntanya: El mantell de neu roman procliu al desencadenament sobretot als vessants obacs molt inclinats. Els tests d’estabilitat i les capes febles presents a la neu vella indiquen l'estructura feble del mantell de neu. El vent del nord transportarà poca neu només.

A tots els sectors en cotes mitges i altes hi ha menys neu de l'habitual. En cotes baixes en general no hi ha prou neu per la pràctica dels esports d'hivern.
Tendència
El perill d'allaus romandrà invariable.