Dissabte 10.04.2021
Publicat 09 04 2021, 17:00
Grau de perill
2600m
Problema d'allaus
Neu humida

2600m

 

Possibles purgues de neu humida i allaus de lliscament basal.
Amb el refredament la situació d'allaus és en part encara favorable al matí. A partir del matí les condicions de temps primaveral causaran en alguns indrets una progressiva humidificació del mantell de neu en totes les orientacions per sota dels 2600 m aproximadament. Amb la penetració de la humitat, són possibles purgues i allaus de neu humida, però majoritàriament petites.

Encara als vessants obacs inclinats i amb poc gruix de neu, les capes febles presents a la neu vella poden ser desencadenades de manera molt aïllada. A més als vessants prop de les carenes orientats a nord-oest, nord i nord-est i a l'alta muntanya es formaran plaques de vent de mida petita. Aquestes poden de manera aïllada ser desencadenades al pas d'una persona o de manera natural.
Mantell de neu
>
En totes les orientacions i: Primera hora del matí: El mantell de neu és majoritàriament estable, amb una crosta tot just portant en superfície.
Als vessants assolellats inclinats i per sota dels 2600 m aproximadament el mantell de neu s'estovarà en el transcurs de la jornada. Als vessants inclinats i poc freqüentats obacs a cotes altes i a zones d’alta muntanya: El mantell de neu roman feble sobretot a les zones de mantell prim.
Localment en les properes hores es preveuen fins a 2 cm de neu per sobre dels 2000 m aproximadament. El vent amb ratxes fortes transportarà poca neu només.

A tots els sectors en cotes mitges i altes hi ha menys neu de l'habitual. En cotes baixes en general no hi ha prou neu per la pràctica dels esports d'hivern.
Tendència
Amb la intensificació de les precipitacions, el diumenge els indrets perillosos augmentaran.