Dilluns 12.04.2021
Publicat 11 04 2021, 17:24
Grau de perill
2000m
Problema d'allaus
Neu recent

2000m

Neu ventada

2300m

 

Actualment, el servei de predicció d’allaus té informació limitada del mantell de neu. Per tant, s'ha d'avaluar detingudament el perill d'allaus local.
La neu recent i la neu ventada han de ser avaluades amb atenció.
La neu recent freda i les plaques de vent en general petites formades durant la nevada han de ser avaluades amb molta cautela en totes les orientacions per sobre dels 2000 m aproximadament. Les allaus seques poden en molts indrets ser desencadenades fàcilment o de manera natural. Els indrets perillosos es troben sobretot als vessants obacs inclinats per sobre dels 2000 m aproximadament i també als vessants assolellats prop de les carenes per sobre dels 2300 m aproximadament. A conseqüència de la radiació solar, en el transcurs de la jornada el nombre i l'extensió dels indrets perillosos augmentarà. En altitud aquests punts perillosos són més nombrosos i grans.

Les excursions de muntanya requereixen una elecció atenta de l'itinerari. En aquest primer dia de sol es recomana prudència.
Mantell de neu
>
Fins al dilluns es preveuen en una zona extensa de 10 a 20 cm de neu per sobre dels 1500 m aproximadament, localment encara més. Sobretot a cotes altes i a zones d’alta muntanya i prop de les carenes: El vent del nord-oest transportarà la neu recent. La neu recent i les plaques de vent esdevindran progressivament més inestables en totes les orientacions. En molts indrets la neu recent i la neu ventada descansen a sobre d'un mantell de neu vella humida.

A tots els sectors en cotes mitges i altes hi ha menys neu de l'habitual. En cotes baixes no hi ha prou neu per la pràctica dels esports d'hivern.
Tendència
A conseqüencia de l'augment de la temperatura diürna i la radiació solar, augment progressiu del perill d'allaus humides.