Dimecres 14.04.2021
Publicat 13 04 2021, 17:00
Grau de perill

Problema d'allaus
Neu humida

 

La situació d'allaus és majoritàriament favorable. És poc probable que es produeixin purgues de neu humida al llarg del dia.
Fins que no baixin les temperatures, són encara possibles allaus de neu humida i molt humida de mida petita. Això s'aplica en zones de sortida molt inclinades, assolellades i encara no purgades a totes les cotes.

La poca neu recent i les plaques de vent petites formades durant la nevada en alguns casos poden encara ser desencadenades de manera accidental en vessants obacs molt inclinats per sobre dels 2300 m aproximadament.
Mantell de neu
>
El mantell de neu és majoritàriament estable.

Als vessants assolellats: La superfície del mantell de neu es regelarà molt poc. En el transcurs de la jornada el sol i la calor causaran una ràpida humidificació del mantell de neu als vessants assolellats inclinats en totes les cotes.
Als vessants molt inclinats obacs: Les plaques de vent de mida petita del diumenge romanen en part inestables per sobre dels 2300 m aproximadament.

A tots els sectors en cotes mitges i altes hi ha menys neu de l'habitual. En cotes baixes no hi ha prou neu per la pràctica dels esports d'hivern.
Tendència
El perill d'allaus seques i humides disminuirà progressivament.