Dijous 22.04.2021
Publicat 21 04 2021, 17:00
Grau de perill
2300m
Problema d'allaus
Neu ventada

2300m

Neu humida

 

Neu ventada en cotes altes i zones d'alta muntanya. Atenció a les purgues i allaus de neu humida.
Des del dimecres , amb la neu recent i el vent de direcció variable de feble a moderat , s'han format plaques de vent majoritàriament de mida petita especialment prop de colls i carenes. Un sol excursionista pot de manera aïllada desencadenar allaus. Atenció al perill de ser arrossegats per una allau sobre penya-segats.
Amb la radiació solar, sobretot als vessants assolellats inclinats i als sectors afectats per les precipitacions són d'esperar purgues de neu humida.
Mantell de neu
>
En una zona àmplia des del dimecres han caigut de 5 a 10 cm de neu per sobre dels 2300 m aproximadament, localment fins a 20 cm.
Als vessants obacs a cotes altes: De manera aïllada la neu recent i la neu ventada descansen a sobre d'un mantell feble de neu vella.
Als vessants assolellats: En el transcurs de la jornada la radiació solar causarà una progressiva humidificació del mantell de neu.
A tots els sectors en cotes mitges i altes hi ha menys neu de l'habitual. En cotes baixes no hi ha prou neu per la pràctica dels esports d'hivern.
Tendència
A conseqüencia de l’augment de la temperatura diürna, augment progressiu del perill d'allaus humides.