Diumenge 20.02.2022
Publicat 19 02 2022, 17:01
Grau de perill
1800m
Problema d'allaus
Neu humida

1800m

Neu ventada

2300m

 

La neu ventada i la neu humida requereixen atenció.
Amb l'augment de la temperatura diurna i la radiació solar, la probabilitat de desencadenament de purgues i allaus humides augmentarà progressivament sobretot als vessants assolellats inclinats per sobre dels 1800 m aproximadament.
Amb el vent del quadrant nord de feble a moderat , s'han format plaques de vent majoritàriament de mida petita. Això es dona especialment en vessants orientats a est, sud-est i sud en cotes altes, i també prop de colls i carenes. Aquestes són de mida en general petita però en alguns casos fàcils de desencadenar.
Els indrets perillosos són fàcils de reconèixer. Les excursions de muntanya requereixen precaució i prudència.
Mantell de neu
>
Ahir han caigut en una zona àmplia 10 cm de neu per sobre dels 1500 m aproximadament, localment fins a 15 cm. La neu recent descansa a sobre d'una crosta en totes les orientacions. Amb les altes temperatures i la radiació solar, a partir del matí el mantell de neu s'assentarà.

Per sobre dels 2000 m aproximadament són presents de 100 a 200 cm de neu, localment més. Els gruixos de neu varien molt en altitud per la influència del vent.

Tendència
Dilluns: A conseqüència de l’augment de la temperatura, lleuger augment del perill d'allaus de neu humida.
Als vessants inclinats i prop dels cims: Amb el vent del nord amb ratxes fortes, lleuger augment del perill d'allaus de neu seca.