Divendres 31.03.2023
Publicat 30 03 2023, 17:00
Grau de perill
límit del bosc
Problema d'allaus
Neu humida

Límit del bosc

Plaques de vent

 

Actualment, el servei de predicció d’allaus té informació limitada de les zones d'alta muntanya. Per tant, s'ha d'avaluar detingudament el perill d'allaus local.
Encara possibles de manera aïllada purgues de neu humida. Neu ventada recent cap al vespre.
Amb la humidificació, en el transcurs de la jornada són possibles noves purgues de neu humida, però majoritàriament petites. Aquestes poden ser desencadenades al pas d'una persona o de manera natural.
Cap al vespre , amb la neu recent i el vent de l'oest moderat , es formaran plaques de vent majoritàriament primes sobretot prop de les carenes així com en altitud. Aquestes es dipositaran a sobre d'una crosta. Les allaus aquí són només de mida petita però en alguns casos ja poden ser desencadenades fàcilment per un sol muntanyenc.
Primera hora del matí: A causa de la crosta dura hi ha el perill de relliscar i caure.
Mantell de neu
>
Les plaques de vent ben visibles del dilluns s'han lligat bé amb la neu vella. El divendres serà parcialment assolellat. La superfície del mantell de neu es regelarà per formar una crosta portant i s'estovarà al llarg del dia. Durant el vespre caurà una mica de neu. El vent de l'oest transportarà la neu recent.

A tots els sectors hi ha menys neu de l'habitual. En cotes mitges i altes són presents de 10 a 40 cm de neu, localment més.
Tendència
Dissabte: El perill d'allaus de neu humida disminuirà ràpidament. A conseqüència de la neu recent i el vent, progressiu augment del perill d'allaus de neu seca.