Dissabte 09.12.2023
Publicat 08 12 2023, 17:00
AM
Grau de perill
2300m
Problema d'allaus
Plaques de vent

2300m

 
PM
Grau de perill

Problema d'allaus
Neu humida

Primera hora del matí: Neu ventada en cotes altes. A partir de la tarda són d'esperar allaus de neu humida i allaus de lliscament basal.
Les plaques de vent més recents poden, en alguns casos, desencadenar-se al pas d'un sol muntanyenc en totes les orientacions per sobre dels 2300 m aproximadament. Aquestes són majoritàriament petites. Els indrets perillosos es troben especialment en vessants prop de les carenes orientats a nord, est i sud.
Amb la pujada de la cota de neu, durant el vespre el perill d'allaus de neu humida augmentarà clarament. Són probables nombroses allaus de mida petita i, localment, mitjana a totes les cotes. A més, són d'esperar allaus de lliscament basal.
Mantell de neu
>
Des d'ahir han caigut de 5 a 10 cm de neu per sobre dels 2000 m aproximadament, localment més. El vent ha estat, prop de les carenes, de moderat a fort.
Fins al diumenge caurà pluja fins a cotes altes.
La neu recent i la ventada reposen a sobre d'un mantell de neu vella humida.
Per sobre dels 2000 m aproximadament són presents de 20 a 30 cm de neu, localment més. Els gruixos de neu varien molt per la influència del vent. En cotes baixes no hi ha prou neu per la pràctica dels esports d'hivern.
Tendència
Amb la fi de la precipitació, el diumenge el perill d'allaus de neu humida disminuirà progressivament.