Dilluns 08.01.2024
Publicat 07 01 2024, 17:00
Grau de perill
2000m
Problema d'allaus
Plaques de vent

2000m

Neu recent

 

La gran quantitat de neu recent i en particular les plaques de vent sovint gruixudes han de ser avaluades amb cautela en totes les orientacions.
Les plaques de vent abundants poden desencadenar-se fàcilment de manera natural o accidental en totes les orientacions i generalment en cotes altes i a l'alta muntanya. Les allaus són de vegades de mida gran. Els indrets perillosos es troben sobretot prop de carenes, cubetes i canals de totes les orientacions per sobre dels 2000 m aproximadament.
La neu recent dels darrers dies pot fàcilment desencadenar-se de manera natural o accidental en totes les orientacions per sobre dels 1000 m aproximadament. Les allaus són sovint de mida mitjana.
Els indrets perillosos són freqüents i difícils de reconèixer amb mala visibilitat.
Les excursions de muntanya i les activitats forapista requereixen molta experiència en l'avaluació del perill d'allaus i una curosa sel·lecció de l'itinerari.
Mantell de neu
>
En una zona àmplia des del divendres han caigut de 40 a 70 cm de neu per sobre dels 1500 m aproximadament, localment més. Dilluns: Fins al migdia cauran fins a 5 cm de neu a totes les cotes, localment més. El vent serà, prop de les carenes, de moderat a fort. El vent del nord-oest transportarà intensament la neu recent. La neu recent i les plaques de vent descansen a sobre d'una crosta especialment en vessants obacs.
Tendència
Amb la fi de les precipitacions, clar afebliment del perill d'allaus de neu seca.