Dimecres 17.01.2024
Publicat 17 01 2024, 08:00
Grau de perill

Problema d'allaus
Neu humida

Lliscaments

 

A conseqüència de la pluja, són d'esperar nombroses allaus de placa humida de mida mitjana i, locament, gran.
Amb la pluja, en el transcurs de la jornada el perill d'allaus de neu humida augmentarà ràpidament al grau 3 (marcat). Als vessants obacs, són probables nombroses allaus de placa humida de mida mitjana a gran per sota dels 2400 m aproximadament. Als vessants herbosos, són probables nombroses allaus de lliscament basal de mida mitjana i, locament, gran a totes les cotes. Ja al matí són d'esperar purgues de neu humida aïllades, amb la pluja més abundants, i en alguns casos fins i tot de mida mitjana.
A més prop de les carenes i en altitud les plaques de vent recents i antigues són de manera aïllada proclius al desencadenament.
Les condicions són desfavorables per les excursions amb esquís i raquetes de neu, així com els descens forapistes en terreny inclinat. Cal tenir també precaució a les zones d'arribada de les allaus de mida gran.
Mantell de neu
>
El dijous caurà pluja fins a cotes altes sobretot a la meitat sud de l’Aran. El vent serà, prop de les carenes, de fort a molt fort.
Als vessants obacs: A la part basal del mantell de neu vella hi ha capes febles pronunciades sobretot a les zones protegides del vent.
Tendència
Dijous: Amb la fi de les precipitacions, progressiu afebliment del perill d'allaus de neu molt humida i de lliscament basal.