Diumenge 11.02.2024
Publicat 11 02 2024, 08:00
Grau de perill

Problema d'allaus
Plaques de vent

 

Atenció al problema de neu ventada recent. El perill d'allaus es troba, en particular en cotes altes, en el rang més alt del grau de perill 2 (moderat).
En el transcurs de la jornada les plaques de vent han augmentat de mida considerablement especialment als vessants prop de les carenes orientats a nord-est, est i sud. Fins a la nit , amb la neu recent i el vent del nord- oest de feble a moderat , es formaran plaques de vent addicionals. Les allaus són de mida en general petita però poden ser desencadenades fàcilment per un sol muntanyenc. No obstant això són possibles de manera aïllada allaus de mida mitjana. A cotes altes, els indrets perillosos són més freqüents i el perill és més gran.

Les excursions de muntanya i les activitats forapista requereixen experiència en l'avaluació del perill d'allaus i precaució.
Mantell de neu
>
En alguns sectors des del divendres han caigut fins a 25 cm de neu. El vent amb ratxes fortes ha transportat intensament la neu recent. Les plaques de vent descansen a sobre d'una superfície desfavorable del mantell de neu vella sobretot en vessants obacs.

Fins a la nit cauran fins a 10 cm de neu per sobre dels 1000 m aproximadament. En les properes hores el vent serà de feble a moderat.
Tendència
Dilluns: El perill d'allaus de neu seca disminuirà progressivament. A conseqüència de l'augment de la temperatura diürna i la radiació solar, augment del perill d'allaus de lliscament basal i purgues de neu humida.