Diumenge 07.04.2024
Publicat 06 04 2024, 17:00
Grau de perill
1800m
Problema d'allaus
Neu humida

1800m

 

El problema de neu humida requereix atenció.
En el transcurs de la jornada la situació d'allaus és desfavorable encara en alguns indrets. Amb la humidificació, són possibles noves purgues i allaus de neu humida, fins i tot de mida mitjana. Les allaus poden ser desencadenades al pas d'una persona o de manera natural. En particular al límit amb Benasc i al límit amb la Ribagorça i el Pallars, els indrets perillosos són més freqüents i el perill és més gran. A més hi ha un perill latent d'allaus de lliscament basal.

L'actual situació d'allaus requereix una elecció atenta de l'itinerari. Les excursions de muntanya han de començar i acabar d'hora.
Mantell de neu
>
Les condicions d'allaus romanen primaverals. El refredament nocturn serà reduït. Cap al vespre la pluja causarà en alguns casos una clara humidificació del mantell de neu en totes les orientacions també en altitud. El vent amb ratxes molt fortes transportarà poca neu només.
Per sobre dels 2000 m aproximadament són presents de 30 a 100 cm de neu, localment més. En cotes altes i a l'alta muntanya els gruixos de neu varien molt per la influència del vent.
Tendència
Dilluns: Amb el refredament, progressiu afebliment del perill d'allaus de neu humida.