Divendres 27.11.2020

Publicat 27 11 2020, 10:13


Grau de perill

límit del bosc
Problema d'allaus
Neu ventada
Límit del bosc
Neu recent


La previsió meteorològica i, per tant, l'evolució del perill d'allaus són incertes. El perill d'allaus s'ha d'avaluar detingudament sobre el terreny.

Neu recent i neu ventada especialment prop de les carenes de totes les orientacions. Han caigut de 30 a 40 cm de neu a totes les cotes, localment encara menys.

La neu recent abundant i en particular les plaques de vent extenses que s'esperen especialment en vessants orientats est, sud-est i sud poden fàcilment desencadenar-se de manera natural o accidental. Especialment prop de colls i carenes són d'esperar algunes allaus de placa de mida mitjana i, locament, gran.

Mantell de neu

Des del dimecres han caigut de 50 a 80 cm de neu a totes les cotes, localment encara més. La neu recent descansa a sobre d'una superfície desfavorable del mantell de neu vella en vessants obacs protegits del vent per sobre dels 2000 m aproximadament.
Les condicions són delicades per les excursions i les activitats forapista fora de les pistes controlades.

Tendència

Amb el final de la precipitació , l'activitat d'allaus natural disminuirà progressivament. Un sol practicant d'esports d'hivern pot encara desencadenar allaus, també de mida mitjana.